Over mij

Moe na een drukke dag, moe na een rustige dag, maar meestal: moe tijdens de dag.

Mijn hele leven ben ik moe geweest. 

Na de lunch kwam natuurlijk de after-lunchdip. Dit kon bij mij de hele middag duren. En na het avond-eten zat ik weer knikkebollend op de bank, mezelf afvragend of ik wakker kon blijven tot in ieder geval 21.00 uur…

De vermoeidheid leidde tot meer en meer stress. Ik had steeds minder plezier en vaak een kort lontje. Helder nadenken kostte steeds meer moeite en ik zag overal beren op de weg. Ik was lang niet altijd leuk voor de mensen om me heen en voor mezelf.

Veel te lang was ik doorgegaan

Met de gedachte ‘nog even dit project’ of ‘nog even door tot aan de vakantie’. Totdat ik op mijn werk zo hard begon te trillen dat ik de heftige stress en paniek niet meer kon verbergen. Nadenken lukte niet meer en ik kon niet anders dan aangeven dat ik de druk niet meer aan kon.

Ik had een flinke burn-out te pakken. Eenmaal aan de burn-out toegegeven ging het eerst nog slechter, voordat het beter werd. Ik werd aangereden, belandde met mijn auto in de sloot en kreeg door de fysieke klachten meer ruimte voor herstel vanuit mijn werk. Het werd een zware tijd, waarin ik mezelf goed heb leren kennen. Door steeds weer over mijn eigen grenzen te gaan leerde ik ze aan te voelen. Ik ging vooruit, maar bleef vermoeid. 

Voor de zóveelste keer in mijn leven ging ik naar de huisarts voor mijn energie tekort

Haar conclusie was: ‘Sommige mensen hebben nu eenmaal minder energie.’ Daar moest ik het mee doen. Maar ik kon mij er niet bij neerleggen. Er moest toch een oorzaak zijn? Niemand is zomaar moe.

Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in de werking van het menselijk lichaam. Met eindeloze interesse ben ik er in gedoken. Ik heb verschillende cursussen en opleidingen in voeding, leefstijl en mindset afgerond. 

Ik dacht dat ik al gezond at en bewust leefde, maar er viel nog zoveel meer winst te behalen. Het heeft mij doen realiseren dat je energieniveau zo’n grote invloed heeft op de kwaliteit van leven. Nu ben ik bewust van de aspecten die energie opleveren en energie kosten. Het lukt me nu om keuzes te maken die mijn energieniveau goed doen. 

Zo merkte ik dat ik me veel beter voel met een stuk minder granen op mijn bord, neem ik regelmatig koude douches, heb ik social media vrije dagen en plan ik strategisch mijn afspraken in.

Met mijn kennis en ervaring heb ik al het verschil gemaakt voor veel mensen met allerlei soorten vermoeidheidsklachten. Ik zorg op een gezonde en duurzame manier voor meer energie, zodat jij meer uit je leven haal

Wil je ook meer energie in je leven?

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren.

Privacy policy